Održavanje obuće

Evo nekoliko korisnih saveta, kako da vaša obuća ostane lepa i udobna. Potrebno je redovno čišćenje, održavanje obuće

odredjenim sredstvima, kako biste joj zadržali udobnost, formu,lepotu i produžili vek trajanja. Obuća prvenstveno mora biti suva, a za način čiscenja obuće se opredelite u zavisnosti od vrste kože i same obuće. Sušenje obuće se mora odvijati prirodnim putem a nikako pored toplotnih izvora kao što su radijatori, peći, grejalice. Prirodnim sušenjem omogućavate da obuća može da diše i na taj način joj produžavate vek trajanja.

Održavanje: Čišćenje cipela, Ženska obuća, Muška obuća, Cipele, Čizme, Kožne čizme, Patike, online prodaja, internet prodavnica, krema za kožne čizme

Osnovna sredstva za negu, održavanje cipela, obuće su: četka za cipele, krema za obuću, gumica za cipele,
sprej za obuću i impregnacioni sprej.

Da biste sprečili promenu forme obuće, vrlo je važno menjati uložak u obući i koristiti adekvatan kalup za cipele.

Obuća mora da bude dobro i prirodno osušena.

Suvu obuću treba isčetkati, namazati kremom za cipele, ostaviti da obuća dobro upije kremu, pa zatim ponovo isčetkati. Treba napomenuti da postoje dva tipa kreme: krema za cipele sa aplikatorom, za koju nije potrebna četkica za nanošenje i krema u za obuću koju nanosite namenskom četkom za nanošenje kreme za cipele. Za vreme vlažnih perioda treba koristiti i sprej za impregnaciju kako vlaga ne bi prodirala u cipele. Sredstva za zaštitu od vode sprečavaju promene na izgledu obuće, cipela, kožnih čizama. Vrlo je važno da odaberete adekvatnu boju kreme za cipele, za bilo kakva pitanja stojimo vam na raspolaganju.

Održavanje OBUĆA OD NUBUCK KOŽE (kanadjanke, muške, ženske)

Kanadjanke bi trebalo impregnirati odmah po kupovini ako je vreme kišovito, sprejem za impregnaciju, čime sprečavamo fleke i druge nečistoće na nubuck obući. Obuća mora biti potpuno suva, za čišćenje kanadjanki koristite sundjer za nubuk, brusenu kožu ili četkicu kako biste skinuli prašinu i prljavštinu. Za otporniju prljavštinu ili fleke koristite tvrdu gumicu, kako bi materijal sačuvao svoja osnovna svojstva. Prskanje obuće raditi uveče i pustiti da se dobro osuši i impregnira. Sprej za cipele kanadjanke, nubuck obuću je dostupan u više boja, obavezno pre kupovine proverite koja boja najviše odgovara za vašu obuću. Za svetle Oker Kanadjanke koristi se posebna boja Collonil, sprej za cipele u boji. Ovim sprejem obnavljate boju i sprečavate fleke od kiše i snega na cipelama kanadjankama. Kada se sprej osuši isčetkati cipele četkicom ili mekom gumicom.

Kako biste sačuvali lep i prirodan izgled velura (čupav), možete koristiti četke za velur ili sunđer za velur obuću, i gumice za velur obuću. Pomenuti artikli mogu se koristiti i za održavanje cipela od brušene kože, po završetku čiscenja možete koristiti sprej za velur cipele.

Za čišćenje i održavanje spotske obuće koristite mekanu gumicu za uklanjanje prljavstine, šampon za obuću, a zatim sprej za impregnaciju. Za veoma belu sportsku obuću od napa kože koristite belilo za obuću, polirno sredsvo, koje veoma dobro pokriva ostećene delove kože. Za osobe koje imaju žuljeve i izrasline na kostima preporučuje se korišćenje specijalnih omekšavajuvih pena tzv.(dilatatore). Sprej omekšivač obuće naprskati u unutrasnjost cipele, a prvenstveno gde Vas steže. Odmah je obuti i hodati dok se obuća ne formira prema stopalu.

U slučaju da vam je obuća komotnija ili za pola broja veća, uvek možete nadomestiti kožnim poluuloškom  ( Mezzo sottopiede), ili nekim drugim uloškom iz naseg širokog asortimana.

Saznajte više na strani: ulošci za obuću

 

POPULARNI ARTIKLI

PRATITE NAS

Ova web stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje korisničko iskustvo. Upotrebom ove web stranice prihvatate korišćenje kolačića.