Održavanje Gore-Tex obuće

Obuća od Gore-Tex materijala se izradjuje u dvoslojnoj ili troslojnoj varijanti u zavisnosti da li je letnja ili zimska. Dvoslojni Gore-Tex materijal se uglavnom koristi za patike i letnju obuću, dok je troslojni dobar za zimu, teže klimatske uslove i ekstremne sportove. Obuća od Gore-Tex-a se može prati mlakom vodom, zatim u obuću staviti adekvatan kalup za obuću kako ne bi došlo do deformacije obuće, ostaviti da se osuši prirodnim putem.


Photo: supercomicworldpower.blogspot.com

Vrlo je važno da obuću nikako ne stavljate pored izvora toplote, radijatora i slično, iz razloga što tako skraćujete vek trajanja obuće. Za čišćenje Gore-Tex materijala možemo koristiti sundjer za Gore-Tex i posebno napravljen sprej za čišćenje gore-tex obuće. Gore-Tex material sadrži poseban polimer DWR (Durable Water Repellent) koji služi da odbija vodu sa obuće ali na žalost nije trajan, pa u svrhu zaštite Gore-Tex obuće od vode možemo koristiti namenski
sprej za impregnaciju gore-tex obuće. Napominjemo da nije sva obuća od Gore-Tex-a vodootporna, pri kupovini obuće obavezno proverite deklaraciju ili se posavetujte sa prodavcem.

Kartončić sa natpisom "Tex" koji je zakačen za obuću nudi više informacija o tehnologiji izrade obuće i garantuje kvalitet. Takodje je važno znati da se ulošci u obući brže troše i deformišu nego sama obuća, pa ih je potrebno zameniti novim kako bi omogućili udoban i nesmetan hod. Ulošci za Gore-Tex patike. Kada ne nosite obuću obavezno odvežite pertle, stavite adekvatan kalup za obuću i pustite da se osuši prirodnim putem. Ako imate problema sa vlaznim i znojavim stopalima, preporučujemo dezodorans za obuću.

 

POPULARNI ARTIKLI

PRATITE NAS

Ova web stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje korisničko iskustvo. Upotrebom ove web stranice prihvatate korišćenje kolačića.